A káros ízfokozókat és tartósítószert tartalmaz, és még ki tudja mennyi egészségtelen anyagot. Ráadásul valljuk be, jellegzetes "zacskósleves" utóíze is van. De nem kell lemondanunk a leveskocka használatáról, ha egészségesebben szeretnénk főzni, mert hihetetlenül egyszerűen elkészíthetjük otthon, saját magunk.
Két változat is van: a fagyasztóban tárolható, illetve a konyhaszekrényben tartható variáció.

Az alap mindkét esetben ugyanaz:

Kb 1/2 kg vegyes leveszöldség kell hozzá ízlés szerint. Én úgy állítottam össze, mintha húslevest főznék:
5 nagyobb sárgarépa, 5 petrezselyem, egy fél zellergumó, egy fél karalábé.

Ehhez jönnek a zöldfűszerek:

Egy kis csokor petrezselyem, 5 darab zellerszár, pár szál lestyán. Majd két fej vöröshagyma és 8-10 gerezd fokhagyma.
A hozzávalókat nyersen darabokra vágjuk, és robotgépben apróra daráljuk. Ügyeljünk, hogy nagy darabok ne legyenek benne.

Ezt az alapot ezután kétféleképpen készíthetjük el:

Fagyasztós változat:
• Egy nagyobb lábasban 1,5 deciliternyi zsiradékot hevítünk. Ez lehet olívaolaj, napraforgó olaj, de a legfinomabb kacsa vagy sertészsírral.
• Ebbe rakjuk a zöldséges masszát, fűszerezzük, ízlés szerint bors, kurkuma, őrölt fűszerkömény stb. A só ebben a recepteben nem fontos, bár az ízek intenzívebbek lesznek tőle.
• Ha megpárolódott massza, hagyjuk kihűlni. Jégkocka tartókba töltjük, és a fagyasztóban tároljuk. Ha jól záródó befőttes üvegben tároljuk, a hűtőszekrényben is eltarthatjuk 3-4 hétig.