Csalánfőzelék gazdagon:
Hozzávalók:
5-6 ek napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db zsemle
½ liter dl tej
kb 2 liternyi csalánlevél
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát és félretesszük hűlni.
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Közben a megmosott csalánleveleket tejben fedő alatt puhára pároljuk. Félrehúzzuk a tűzhelyről és összeturmixoljuk a zsemlével. Hozzáadjuk a rántást és a fűszereket, szükség szerint hígítjuk tejjel és készre főzzük.
Főtt tojással mennyei!
Tejszínes csalánkrémleves
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.