#myCosmofood

8 / 8 db bejegyzés — 1. oldal

Gyermekkori elhízás - miért nem látjuk a valóságot?

Gyermekkori elhízás - miért nem látjuk a valóságot?

Szembenézni a gyermekkori elhízással sokszor ijesztőbb, mint hinnénk. Az adatok nem hazudnak, egyre több kisgyerek küzd túlsúllyal, és ez a tendencia aggasztó. Egyes országokban már az iskolai szűrővizsgálatok részeként tájékoztatják a szülőket a gyermekük testsúlyáról, és persze a túlzott testzsírral járó egészségügyi kockázatokról.

Lehet-e túl sok gyümölcsöt fogyasztani?

Lehet-e túl sok gyümölcsöt fogyasztani?

Korábban azt vizsgáltuk, hogy az áfonya fogyasztása hogyan tompíthatja a magas glikémiás indexel rendelkező élelmiszerek káros hatásait; de mennyit kell enni belőle? A cél az, hogy meghatározzuk azt a minimális áfonyafogyasztást, amelynél már reálisan számíthatunk arra, hogy elér antioxidáns hatást, miután cukros reggeliző-pelyhet fogyasztottunk.

Liofilizálás és vákuum szárítás – mi a különbég?

Liofilizálás és vákuum szárítás – mi a különbég?

A tudatos fogyasztókban egyre nőtt az igény, hogy a zöldségek és a gyümölcsök hosszú időn keresztül is képesek legyenek megtartani a frissességüket, és minőségüket. Világossá vált, hogy túl kell lépni azokon az élelmiszeripari technológiákon (például pasztörizált vagy cukorral édesített gyümölcslevek), módszereken és gondolkodásmódon, amik nem a fogyasztók egészségének megőrzését szolgálják.

Hányszor rágjuk meg az ételt?

Hányszor rágjuk meg az ételt?

Valószínűleg ezerszer hallottad egy felnőtt családtagtól az asztalnál: „Lassíts és rágd meg az ételt!” És feltételezem, gyerekként nem hallgattál rájuk. De kiderült, hogy azok a bosszantó felnőttek bölcs tanácsokat adtak, amikor arról volt szó, hogyan lehet a legtöbb tápanyagot kinyerni az élelmiszerekből, és hogyan lehet elkerülni a „gyomorpanaszokat”, amelyek világszerte 70 millió embert érintenek.

Miért figyelj jobban az immunerősítésre 45 felett?

Miért figyelj jobban az immunerősítésre 45 felett?

A kor előrehaladtával a szervezetünk is változik. Már a húszas évektől elkezd gyengülni az immunrendszer, és ez a folyamat 50 éves kor felett egyre gyorsul. Leginkább a csecsemőmirigy fokozatos zsugorodása tehet erről, amely azért felelős, hogy T-sejtek termelésével aktiválja az immunrendszert.

  • «
  • 1