A sok vizet tartalmazó tejtermékek romlanak meg a leggyorsabban, különösen nyáron. A tej és a joghurt íze akár néhány nap alatt is megváltozhat a hűtőszekrényben, de van egy remek megoldás ezellen.

Egyszerűen fagyaszd le!

Majdnem minden tejterméket tarthatsz a mélyhűtőben, a tejföl és a tejszín kivételével. 

A tejet műanyagpalackban vagy kartondobozban egyaránt fagyaszthatod, anélkül, hogy bármilyen változást tapasztalnál az ízében vagy az állagában. A mélyhűtőben akár 3 hónapig is eláll. Fogyasztás előtt vedd ki a mélyhűtőből, és hagyd fokozatosan kiolvadni a hűtőszekrényben.

A joghurt annál jobban fagyasztható, minél zsírosabb. Körülbelül 2 hónapig tárolhatod így, de fogyasztás előtt ajánlott ezt is fokozatosan kiolvasztani. A krémes gyümölcsös joghurtokból azonban jégrémet is készíthetsz.

A vaj nem romlik olyan könnyen, viszont átveheti más élelmiszerek ízét, és ha túl sok nedvességet tartalmaz, megavasodhat. A legjobb, ha az eredeti csomagolásában vagy alufóliában tárolod. Fagyasztva még jobban eláll, anélkül, hogy megváltozna az íze vagy a textúrája. A só nélküli vajat körülbelül egy hónapig tarthatod a mélyhűtőben, a sózott vaj pedig akár 3 hónapig is elállhat.