A sok vizet tartalmazó tejtermékek romlanak meg a leggyorsabban, különösen nyáron. A tej és a joghurt íze akár néhány nap alatt is megváltozhat a hűtőszekrényben, de van egy remek megoldás ezellen.
Egyszerűen fagyaszd le!
Majdnem minden tejterméket tarthatsz a mélyhűtőben, a tejföl és a tejszín kivételével.
A tejet műanyagpalackban vagy kartondobozban egyaránt fagyaszthatod, anélkül, hogy bármilyen változást tapasztalnál az ízében vagy az állagában. A mélyhűtőben akár 3 hónapig is eláll. Fogyasztás előtt vedd ki a mélyhűtőből, és hagyd fokozatosan kiolvadni a hűtőszekrényben.
A joghurt annál jobban fagyasztható, minél zsírosabb. Körülbelül 2 hónapig tárolhatod így, de fogyasztás előtt ajánlott ezt is fokozatosan kiolvasztani. A krémes gyümölcsös joghurtokból azonban jégrémet is készíthetsz.
A vaj nem romlik olyan könnyen, viszont átveheti más élelmiszerek ízét, és ha túl sok nedvességet tartalmaz, megavasodhat. A legjobb, ha az eredeti csomagolásában vagy alufóliában tárolod. Fagyasztva még jobban eláll, anélkül, hogy megváltozna az íze vagy a textúrája. A só nélküli vajat körülbelül egy hónapig tarthatod a mélyhűtőben, a sózott vaj pedig akár 3 hónapig is elállhat.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- A zsíros sajtokat is jobb fagyasztani
- Ezért nem lehet lefagyasztani a tejfölt és a tejszínt
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.