A kúra előtt ajánlatos konzultálni a házorvosunkkal, pozitív visszajelzés esetén pedig belevághatunk. Nagyon fontos, hogy a kúra alatt minden lehetséges allergént (többek között tejtermékeket, glutént, kukoricát, szóját, tartósítószereket és élelmiszer-adalékanyagokat) száműzzünk a szervezetből.

Kerüljük a feldolgozott élelmiszerek és a cukros üdítőitalok fogyasztását, ami azt jelenti, hogy nem ehetünk kenyeret, tésztaféléket, kekszet, gabonát, süteményeket, és semmit, ami hozzáadott cukrot tartalmaz. Továbbá mellőzzük a transz zsírsavakat tartalmazó élelmiszereket: a margarint, a sült krumplit és a gyorséttermi ételeket.

Korlátozzuk a reggeli kávéfogyasztást, például úgy, hogy nem éhgyomorra isszuk, mert az stresszt okozhat. Kerüljük az egyéb stimulánsokat is, mint pl. az alkohol, a szóda vagy a dohány. Igyunk meg naponta 6-8 pohár tisztított, szoba-hőmérsékletű vagy meleg vizet. Végezzünk sok testmozgást , és lélegezzünk minél mélyebbeket.

Első nap:

Gyűjts össze sok – lehetőleg organikus – zöldséget: zöldhagyma, cukkini, celler, petrezselyem, mustár zöldje, tarlórépalével, káposzta, zöld paprika, spenót, saláta, brokkoli, sárgarépa és cékla. Mossuk meg alaposan a zöldségeket, vigyázzunk arra, hogy ne vágjuk, ne karcoljuk meg őket, és használjuk minden részüket, beleértve a gyökeret és a szárakat is. Ezt követően egy nagy edénybe töltsük bele a megtisztított, megszűrt vagy desztillált vizet, töltsük bele a zöldségeket, és 2 órán át főzzük. Győződjünk meg arról, hogy a főzés ideje alatt a fedő az edényen maradjon, így a vitaminok és ásványi anyagok a páralecsapódás során újrahasznosíthatók. A főzés után hagyjuk kihűlni az összetevőket, a levet töltsük le a zöldségekről, és üvegekben tároljuk a hűtőben. Az első nap két alkalommal igyunk 2,5 decit a léből, egyszer ebéd előtt, másodszor pedig vacsora előtt.