Mivel a tojáshéj biológiailag lebomlik, kiváló palántanevelő pohár válik belőle, amely nem hagy maga után felesleges hulladékot. A mélyebb héjakat válogassuk ki, ezekből lesz a legjobb csíráztató. A héjakat célszerű sterilizálnunk úgy, hogy vízben felforraljuk azokat vagy 30 percre 200 fokra felhevített sütőbe tesszük. (Ha csirkesütés után a még forró sütőbe tesszük a tojáshéjakat, energiát takaríthatunk meg.
Ezután egy szöggel vagy árral fúrjunk egy kis lyukat a tojáshéj aljába, amelyen keresztül távozni tud a felesleges öntözővíz. Töltsük fel a héjat ültetőkeverékkel. Ebbe helyezzünk el egy két magot, ami lehet virágmag, vagy bármilyen zöldség, akár paradicsom, paprika mag is, majd öntözzük meg. Napos helyen tartva várjuk meg, míg növénykéink megerősödnek, persze közben rendszeresen ellenőrizzük, nehogy kiszáradjanak.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.