Az édesburgonyának a hagyományos burgonyához nem sok köze van. Sokkal egészségesebb, mert a hétköznapi burgonyával ellentétben, nem emeli meg a vércukorszintet, így nem hizlal.

Pozitív hatásai:

  • Béta-karotinban, ásványi anyagokban gazdag.
  • Magas C-vitamin tartalmú.
  • Fehérje és magnézium tartalma miatt az izmok építésére és működésére kedvező hatással van.
  • Erősíti az immunrendszert.
  • Serkenti az emésztést.
  • Cukorbetegek, emésztési problémákkal küszködőknek különösen ajánlott.

Édesburgonyából számtalan étel készíthető. Íme egy pár ötlet:

Édesburgonya turmix - Kiváló napindító! Tartalmas, egészséges - és csodaszép a színe is.

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb édesburgonya
  • 2 db banán
  • 3 dl tej vagy mandulatej
  • fahéj, gyömbér

A felkockázott édesburgonyát puhára főzzük. Miután kihűlt. a többi alapanyaggal egy shakerben összeturmixoljuk.

Édesburgonya "pirítós"

Csak szeletelj fel egy édesburgonyát, süsd meg a sütőben, és tedd rá friss alapanyagokat. Ilyen egyszerű!

Készítheted normál sütőben vagy forró levegős sütőben. Érdemes egy kevés olívaolajjal megkenni mindkét oldalát!

10-15 perc alatt elkészül - attól függ, milyen vastag. Akkor jó, ha már kicsit megbarnul sütés közben.

A feltéteket ízlés szerint válogathatod: lehet avokádós, tojásos, sonkás, lazacos, magvas, krémsajtos, stb.