Az édesburgonyának a hagyományos burgonyához nem sok köze van. Sokkal egészségesebb, mert a hétköznapi burgonyával ellentétben, nem emeli meg a vércukorszintet, így nem hizlal.
Pozitív hatásai:
- Béta-karotinban, ásványi anyagokban gazdag.
- Magas C-vitamin tartalmú.
- Fehérje és magnézium tartalma miatt az izmok építésére és működésére kedvező hatással van.
- Erősíti az immunrendszert.
- Serkenti az emésztést.
- Cukorbetegek, emésztési problémákkal küszködőknek különösen ajánlott.
Édesburgonyából számtalan étel készíthető. Íme egy pár ötlet:
Édesburgonya turmix - Kiváló napindító! Tartalmas, egészséges - és csodaszép a színe is.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb édesburgonya
- 2 db banán
- 3 dl tej vagy mandulatej
- fahéj, gyömbér
A felkockázott édesburgonyát puhára főzzük. Miután kihűlt. a többi alapanyaggal egy shakerben összeturmixoljuk.
Édesburgonya "pirítós"
Csak szeletelj fel egy édesburgonyát, süsd meg a sütőben, és tedd rá friss alapanyagokat. Ilyen egyszerű!
Készítheted normál sütőben vagy forró levegős sütőben. Érdemes egy kevés olívaolajjal megkenni mindkét oldalát!
10-15 perc alatt elkészül - attól függ, milyen vastag. Akkor jó, ha már kicsit megbarnul sütés közben.
A feltéteket ízlés szerint válogathatod: lehet avokádós, tojásos, sonkás, lazacos, magvas, krémsajtos, stb.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.