A speciális vizekkel kapcsolatban gyakran halljuk a következő kifejezéseket pi-víz, lúgos víz és oxigénes víz. Mit is jelentenek ezek? Nos, pi-vizet egy Japánban már negyven éve kifejlesztett technológiával lehet szűrés útján előállítani. Az eljárás lényege, hogy ún. rendezett molekulájú vizet biztosítunk a szervezet számára. Az emberei szervezet élő sejtjei csak a megfelelően steril és rendezett molekulájú vizet tudják hasznosítani. Az ilyen minőségű víztől az élő test működési folyamatai gyorsabbá és hatékonnyá válnak. Ez különösen egy-egy beteg folyamat leküzdésében nagyon fontos a szervezet számára.

Bizonyított tény, hogy az emberi test a tiszta pi-víz hatására jelentősen hatékonyabb működéssel reagálhat. Gondoljuk csak bele, szervezetünk 70 %-a víz, míg agyunk több, mint 80%-a az! Ugye, hogy nem mindegy, hogy ebbe a vízháztartásba milyen minőségű vizet viszünk be?

Egy másik fontos kérdés a víz pH értéke. A legtöbb betegségek okozó baktérium melegágya a savas környezet. A mai műanyag világban, előre gyártott élelmiszerek, tartósítószerek fogságában ki ne érezte volna, hogy ég a nyomra! A pH érték mérőszáma 0-14 közötti skálán mérhető, és 7 felett kedvező szervezetünk számára ez az érték. A 8 feletti bázikus érték nem csak egészséges és szép testet biztosít, hanem képessé teszi az embert nagyobba testi és lelki teljesítményekre is!