Mi az a spirulina?

A spirulina – latinul Spirulina sp. – egy cianobaktérium, amely természetes módon édesvízi tavakban fejlődik. Gyakran nevezik „kék algának” a kékeszöld színű pigmentje, a fikocianin miatt.
A spirulina tápanyag-összetétele változhat a termesztési körülmények, az előállítási eljárás, a betakarítás időpontja, földrajzi eredete, valamint a szárítási, őrlési és csomagolási módszerek szerint.

Általános összetétele a következő:
• 58% fehérje
• 7% vitamin és ásványi anyag
• 20% szénhidrát
• 8% zsír
• 3–6% víz
A spirulina nagyon kevés telített zsírsavat tartalmaz, viszont omega-6 zsírsavakban gazdag, kiegyensúlyozott és teljes értékű összetevő.

A spirulina előnyei az életerő szempontjából

A spirulina egyik fő előnye, hogy támogatja a vitalitást. Természetes tápanyagai segítik az energiaszint fenntartását. Kiemelten sok vasat tartalmaz, valamint elegendő B-vitamin-komplexet az anyagcsere támogatásához, továbbá antioxidánsokat a sejtek védelmére.
Magas fehérjetartalmának köszönhetően hozzájárul az erőnlét és a jó közérzet fenntartásához. Tartalmazza mind a 8 esszenciális aminosavat, amelyek szükségesek az izomszövetek helyreállításához és regenerációjához. A fehérjék segítik az izomtömeg növekedését és a normál csontozat fenntartását. Segíthet sportolóknak is, mivel elősegíti a teljesítmény és az állóképesség növekedését. A spirulinában található poliszacharidok fokozatosan felszabaduló energiát biztosítanak, támogatva a fizikai megterhelést anélkül, hogy hipoglikémiát okoznának.

• Segíti a normál anyagcsere működését.
• Növeli az izmok oxigénellátását.
Csökkenti az izomlázat és fájdalmat.
• Vitaminjai és ásványi anyagai támogatják az immunrendszer működését. 
Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.