A sütőpor európai elterjedése a német gyógyszerész, dr. August Oetker nevéhez fűződik, aki 1898-ban kezdte el a tömeges gyártását, és 1903-ban szabadalmaztatta is az általa kikevert port.
A „sütésre kész lisztet” újságokban, receptekkel együtt hirdette, vállalkozása pedig annyira beindult, hogy alig pár év leforgása alatt, több mint ötvenmillió tasak sütőport értékesített. Azóta nemcsak az Oetker családi vállalkozás virágzik, de a sütőpor háztartási sikere is töretlen - a hófehér por nemcsak a sütemények felturbózására alkalmas, de a legdrágább tisztítószerekkel is felveszi a versenyt.

Sütőpor a hűtőben

A legmodernebb hűtőket már felvértezték kellemetlen szagok ellen, de a legtöbb készülék még nem tartalmazza ezeket a hatékony újításokat, és más, olcsóbb praktikákhoz kell nyúlni. Jó módszer a rendszeres ecetes vizes átmosás, de a leghatékonyabb házi szagtalanító, ha egy pohár sütőport állandósítunk a hűtő egyik polcán.

Sütőpor a mosogatógépben és a mikróban

Bár a mosogatógépekhez kifejlesztett speciális tabletták, mosogatószerek megteszik a maguk hatását, és mosogatás után nemcsak az edények, de a gép is csillog-villog, mégis gyakori a panasz, hogy a gép belsejéből kellemetlen szag árad. Sok háziasszony ilyenkor a méregdrága kemikáliák helyett olcsóbb megoldások mellett dönt, és ecetet, szódabikarbónát vagy sütőport tesz a gépbe, és ezzel indít el egy üres programot.
A „szagos” mikrohullámú sütő esetében is hasonlóképen járjunk el: oldjunk fel egy pohár vízben egy tasak sütőport, majd forraljuk fel a készülékben a keveréket. A pára a gép oldalán lecsapódik, amit ezután csak egy törlőkendővel kell áttörölni.

Sütőpor a mosógépben

Előfordul, hogy - a mosópor és az öblítő ellenére is - a ruhák kellemetlen szagúak maradnak. Ez elkerülhető, ha a mosópor mellé egy tasak sütőport is szórunk.