Mi okozza a zavarosodást?
A húsleves akkor válik zavarossá, amikor a fehérjék nem megfelelően alvadnak meg a főzés során. Ez leggyakrabban a túl erős forrás vagy a nem megfelelő kezdeti tisztítás eredménye. A zavarosodást okozhatja az is, ha főzés közben gyakran keverjük a levest.
Gyors megoldások
Ha már megtörtént a baj, több módszer közül is választhatunk:
- Egy felvert tojásfehérjét óvatosan a levesbe csurgatva, majd lassan felmelegítve a fehérje magához vonzza a zavarosodást okozó részecskéket -
- Néhány jégkockát a forró levesbe dobva a zsír megdermed és könnyebben leszedhetővé válik
- Megelőzés a legjobb megoldás
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.