Ez a növény nem más, mint a petrezselyemzöld. Magas a magnézium, a foszfor, a cink tartalma, de A-, K-, C-, E-, B6- és B12 vitaminokban is bővelkedik. Ahhoz, hogy kiaknázzuk a benne levő gyógyerőt, az a legjobb nyersen, trumixolva elfogyasztani.  Egy csokornyit tegyük a gyümölcscentrifugába, és tegyünk még mellé a szembetegség szempontjából fontos más zöldséget vagy gyümölcsöt.

Az alábbi két recept nagyon egyszerű:
1. egy csokor petrezselyem, 1 alma, annyi víz, hogy könnyen fogyasztahtó legyen
2. egy csokor petrezselyem, 1 banán, nnyi víz, hogy könnyen fogyasztahtó legyen

Ahhoz, hogy ezeket a zöldségleveket elkészítsd, nem kell kimérned a hozzávalókat, nincsenek megszabott mennyiségek, sokkal fontosabb, hogy az adott zöldségeket és gyümölcsöket használd. A zöldségek és gyümölcsök mennyiségét ízlés szerint kell kiválasztani. 

Mire lehet jó hatással ez a turmix?

  1. Látási problémák – petrezselymet, zellert, fokhagymát, almát és gyömbért fogyasszunk