Egy a Harvard Egyetemen elvégzett kutatás kimutatta, hogy ugyanaz az étel nyersen és hidegen inkább fogyáshoz; feldolgozottan és melegen inkább a hízáshoz járul hozzá. Állatkísérletekkel sikerült bizonyítani az amit eddig is sokan sejtettek és ez igaz mind a fehérjékre mind a szénhidrátokra.
Táplálkozásunkban energiaforrásainknak több mint a felét általában a szénhidrátok jelentik. Ezek főleg a keményítőt tartalmaznak, amelyek inkább a vékonybélben emésztődnek. Főve és melegen a keményítőtartalmú étel viszonylag jól emésztődik.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.