A tojás héjából készült macerátum segítségével csökkentheted az öregedés tüneteit.

A kalciumhiány igen súlyos emésztési zavarokat, végtagzsibbadást, izomrángásokat, spontán görcsöket, memóriazavart, depressziót, légszomjat, de akár szívritmuszavart is tud okozni.

A kalcium egy elengedhetetlen ásvány annak érdekében, hogy a test és a létfontosságú szervek megfelelően tudjanak működni. Az ajánlott napi kalcium szükséglet nemtől, és életkortól függően változik, éppen ezért orvosi vizsgálat szükséges ahhoz, hogy pontosan meg tudják mondani, mennyi kalciumot kell bevinned a szervezetedbe. Annak érdekében, hogy megfelelően fel tudjon szívódni a kalcium, érdemes D-, és C-vitaminban, magnéziumban gazdag élelmiszereket fogyasztanod.

Az egyik legjobb természetes kalciumforrás a tojáshéj, könnyen felszívódik, és kiegyensúlyozott a mikrotápanyag tartalma.


Egy kávéskanál tojáshéj 800 gramm kalciumot, és 27 további fontos mikroelemet is tartalmaz, például magnéziumot, bórt, rezet, mangánt, vasat, ként stb. Mielőtt nekilátnál a tojáshéj felhasználásához, alaposan mosd meg mind a külső, mind pedig a belső részét. Várd meg, míg alaposan megszárad, majd egy kávédarálóval zúzd porrá. A kapott mennyiséghez ugyanannyi mennyiségű bio mézet keverj hozzá, tedd egy üvegedénybe, és hagyd egy hétig állni. Ezután minden reggel fogyassz el belőle egy-egy evőkanálnyit, várj húsz percig, és csak ezután reggelizz.