Az arany nedű eredete
A napfényben fürdő szőlőszemek magvaiból préselik ki ezt a zöldessárga, karakteres illatú olajat. Nem mindennapi folyamat ez - gondoljuk csak el, hogy egyetlen liter előállításához mintegy 500 kilogramm szőlőre van szükség. Ez a tény önmagában is jelzi, milyen értékes anyaggal van dolgunk.
Konyhai sokoldalúság
A szőlőmagolaj nem csak egészséges, de a konyhában is igazi jolly joker. 250°C-os füstpontja miatt még magas hőmérsékleten is megőrzi jótékony tulajdonságait. Ez azt jelenti, hogy sütéskor kevesebb káros anyag keletkezik, mint más olajok használatakor. Hidegen fogyasztva pedig valóságos vitamin- és antioxidáns-bomba kerül a tányérunkra.
Testünk hű szövetségese
De mi teszi igazán különlegessé ezt az olajat? Nos, a benne rejlő bioaktív anyagok valóságos hadserege. E-vitamin tartalma magasabb, mint más olajoké, antioxidáns hatása pedig szinte felfoghatatlanul erős - 18,4-szer hatékonyabb, mint a C-vitamin, és 50-szer erősebb, mint az E-vitamin.
Ez a kis molekuláris csoda számos fronton harcol értünk:
• Védi érrendszerünket a meszesedéstől
• Javítja a vér koleszterin-profilját
• Élesíti látásunkat
• Óvja sejtjeinket a káros hatásoktól
• Támogatja a férfiak prosztata-egészségét
• Enyhíti a nők változókori panaszait
• Élesíti memóriánkat
• Felvértez a stressz ellen
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Bőrünk legjobb barátja
- Belső használat:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.