Az arany nedű eredete

A napfényben fürdő szőlőszemek magvaiból préselik ki ezt a zöldessárga, karakteres illatú olajat. Nem mindennapi folyamat ez - gondoljuk csak el, hogy egyetlen liter előállításához mintegy 500 kilogramm szőlőre van szükség. Ez a tény önmagában is jelzi, milyen értékes anyaggal van dolgunk.

Konyhai sokoldalúság

A szőlőmagolaj nem csak egészséges, de a konyhában is igazi jolly joker. 250°C-os füstpontja miatt még magas hőmérsékleten is megőrzi jótékony tulajdonságait. Ez azt jelenti, hogy sütéskor kevesebb káros anyag keletkezik, mint más olajok használatakor. Hidegen fogyasztva pedig valóságos vitamin- és antioxidáns-bomba kerül a tányérunkra.

Testünk hű szövetségese

De mi teszi igazán különlegessé ezt az olajat? Nos, a benne rejlő bioaktív anyagok valóságos hadserege. E-vitamin tartalma magasabb, mint más olajoké, antioxidáns hatása pedig szinte felfoghatatlanul erős - 18,4-szer hatékonyabb, mint a C-vitamin, és 50-szer erősebb, mint az E-vitamin.
Ez a kis molekuláris csoda számos fronton harcol értünk:

•  Védi érrendszerünket a meszesedéstől
•  Javítja a vér koleszterin-profilját
•  Élesíti látásunkat
•  Óvja sejtjeinket a káros hatásoktól
•  Támogatja a férfiak prosztata-egészségét
•  Enyhíti a nők változókori panaszait
•  Élesíti memóriánkat
•  Felvértez a stressz ellen