Az indiai konyha alapfűszere, a curry egyik összetevője. Élénk sárga színe megkülönbözteti a többi fűszertől. Ez a kurkuma.

A kurkuma biológiailag aktív összetevője a kurkumin, illetve annak származékai számos kedvező tulajdonsággal rendelkeznek: ismert antioxidáns, ezen kívül gyulladásgátló-, vírus, baktrium- és gombaölő hatású, ami segíthet a rák, a cukorbetegség, az ízületi gyulladások, az Alzheimer-kór és más betegségek kezelésében is. A fűszert nem csak az említett kórok kezelésére használhatjuk hanem megelőzésre is kiváló.

Ezért ajánlott minden nap fogyasztani.

Reggeli kurkuma ital

Egy csésze langyos tejbe tegyél egy kiskanál kurkumát, és alaposan keverd el. Már ihatod is! Ha ízesebb italt szeretnél, tegyél bele egy kevés fahéjat és egy kiskanál mézet! Olyan energiákat ad, ami egész napra kihat!