1. Háziszappan

Biztosan mindenki emlékszik a háziszappanra amelyet nagyanyáink a ruhák mosásához készítettek. Igaz nincs jó illata, de nagyon hasznos amikor takarítanunk kell, kitűnően tisztít. Az olyan konyhai felületek tisztítására is alkalmas amelyek gránitból, márványból, üvegből és kerámiából készültek. Készítsünk szappanos vizet, majd egy szivaccsal töröljük át a felületeket, utána pedig töröljük át egy tiszta szivaccsal, majd egy száraz ronggyal.

2. Ecet

Az ecet már sokszor bizonyított, ezért használhatjuk a konyhaszekrény tisztításához is, ha elkészítjük a most következő keveréket:
– 1 liter vízhez tegyünk 4 kanál ecetet, 2 kanál szódabikarbónát
– tegyünk néhány csepp citromlét a keverékbe, az illat miatt
– tegyük a keveréket egy szórófejes flakonba
– permetezzünk belőle a tisztítandó felületre, hagyjuk rajta állni 15-20 percet, majd töröljük át egy tiszta ronggyal
Ha a felületek nagyon piszkosak, akkor akár többször is megismételhetjük ezt a módszert.