A feketekávé számos pozitív hatással van az egészségre. Tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag. Utóbbiból többet biztosít a szervezet számára, mintha egy tipikus nyugati étrendet fogyasztana az illető – gyümölcsökkel, zöldségekkel.

Egy csésze fekete 30-300 mg koffeint tartalmaz, és az átlagos pohár körülbelül 90-100 mg. A koffein erős stimuláns, mely élénkít és frissen tart, ráadásul 11-12 %-kal serkenti az anyagcserét.

Bebizonyosodott az is, hogy a kávét ivóknál jelentősen csökken a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata (23-67 %-kal). Ezenkívül a napi két kávét elfogyasztóknál jelentősen csökken a májrák, valamint 84 %-kal a májzsugorodás kialakulása! (A legjobb hatás napi 3-4 csésze kávé elfogyasztásával érhető el.)