Dr. Vincent Candrawinata élelmezéskutató szerint jó bizonyítékok vannak arra, hogy a rendszeres almaevés javítja a memóriát és csökkentheti az Alzheimer-kór kockázatát. – írja a dailymail
A sydney-i kutatóorvos szerint, ha rendszeresen eszünk almát, az „segíthet emlékezni arra, hová tetted az autókulcsokat.
A gyümölcs gazdag fenolokban, például flavonoidokban, amelyek csökkenthetik az Alzheimer-kór kockázatát azáltal, hogy megvédik az agyat a káros anyagoktól.
A flavonoidok sok más gyümölcsben és zöldségben is megtalálhatók, és erős antioxidáns hatásúak is, amelyek csökkenthetik a depresszió és a szorongás tüneteit.
Dr. Vincent Candrawinata szerint a most végzet kísérlet remek bizonyítékot szolgáltatott arról, hogy a rendszeres almaevés javítja a memóriát és csökkentheti az Alzheimer-kór kockázatát.


Egy 2800 főből álló, ötven éves kort betöltött résztvevők bevonásával készült amerikai tanulmány azt találta, hogy azoknál, akik flavonoidban kevésbé gazdag ételeket fogyasztanak, 20 év alatt kétszer-négyszer nagyobb valószínűséggel alakul ki Alzheimer-kór és a kapcsolódó demencia.

„A flavonoidok olyan fenolos vegyületek, amelyek a gyümölcsökben, például az almában és a körtében, valamint a zöldségekben, például a kelkáposztában és a spenótban fordulnak elő. A csokoládéban és borban is megtalálhatóak! Ezek a vegyületek, ha megfelelően felszívódnak, jótékony hatással vannak egészségünkre” – mondta.