Különösen a hideg évszakokban érdemes növelni a céklafogyasztásunkat, mivel rendkívül gazdag B-vitaminokban, folsavban, mangánban és káliumban. Emellett említésre méltóak a benne található rostok, C-vitamin, magnézium, vas, réz és foszfor.
A cékla egyike a leghatékonyabb májvédő zöldségeknek, segít megtisztítani a májat a toxikus anyagoktól, csökkenti a magas koleszterinszintet, és segít megelőzni a vérrögképződést.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- A méregtelenítő céklasaláta hozzávalói:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.