Nem nagy ördöngősség, csak egyszer kell megtanulni!
Szirmokat és egész virágokat is kandírozhatunk:
A szirmot vagy a virágot mártsd felvert tojásfehérjébe, vagy ecset segítségével vidd fel a fehérjét a növényre, majd tett egy cukorral teli tálba, alaposan szórd is meg cukorral, majd egy csipesszel egyenként emeld ki őket, és várd meg, míg megszárad. Erre a legjobb egy szárító rács, mert azon minden oldalról érintkezhet a levegővel.
Pár fontos tanács:
- Mielőtt elkezdjük a munkát, óvatosan mossuk meg (ha szükséges) és óvatosan szárítsuk meg az ehető virágokat.
- A szirmok felületének csillogónak kell lennie a tojásfehérje bevonattól.
- A legjobb eredmény elérése érdekében helyezzük a szárítórácsot száraz helyre legalább 4 órára vagy akár egy éjszakára.
- Használd fel minél hamarabb a kandírozott szirmokat, mert minél tovább tárolják, annál inkább megpuhulnak.

Az ehető virágok íze igen változatos. Egyesek fűszeresek, mások növényiek. Van, akinek olyan az íze, mint az illatuk, van, amelyik édes, és van, amelyik savanyú. Minél többet kísérletezel, annál jobban meg tudod fejteni, melyik a kedvenced!
Milyen virágok ehetők? Legjobb, ha a kertedből van, hisz akkor biztos lehetsz benne, hogy nem vegyszerrel kezelt. Ha vadon szeded, vigyázz, hogy az úttól távol legyen. Ha piacon veszed, tudd meg az árustól, hogy biztosan nem kezelte valamivel.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Tartasz tőle, hogy veszélyes lehet a tojásfehérje fogyasztása?
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.