Hozzávalók:

  • 2 kg kápia paprika
  • 7 dl paradicsomlé
  • 8 közepes fej vöröshagyma
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • 1 db friss zellerlevél szál
  • 5 db babérlevél
  • 2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 5 ek só
  • 2 ek cukor
  • 1 kk szalicil

Elkészítés:

  • A paprikákat alaposan megmossuk és eltávolítjuk a magházat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon benne mag, ha szükséges, ezért öblítsük le még egyszer.
  • Vágjuk minél apróbb darabokra a megtisztított paprikát, és a paradicsomlével együtt tegyük fel főni egy nem alumínium edényben. (A savas paradicsom miatt alumínium oldódhat ki, használjunk inkább rozsdamentes, vagy hagyományos mázas fazekat)