A hivatalos megnevezés egy ideje már nem "zabtej" hanem "zabital", de a lényeg ugyanaz!
Elkészítés:
- 1 bögre zabpelyhet egy éjszakán át áztassunk kétszeres mennyiségű tiszta vízben.
- Utána öblítsük le, és turmixoljuk össze annyi tisztított vízzel, amennyit felvesz.
- Tegyünk hozzá 1 evőkanál minőségi hidegen sajtolt étolajat is.
- Ha kész, akkor gézen vagy gézzsákban szűrjük át.
- Édesszájúak ízesíthetik egy pici mézzel.
Kész is a zabtej!
Ez egy klasszikus "élő" ital, mert egyik összetevője sincs megfőzve vagy megsütve, ezáltal élő marad az enzimkészlete, és a szervezet hasznosítani tudja az összes benne lévő tápanyagot. A zabtej hűtőben 2-3 napig eláll. Elég gyorsan kiválik belőle a savó, de ilyenkor csak össze kell rázni/keverni. Nagyon finom turmixokhoz, "tejes" italokhoz.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Alkalmazása:
- Hatásai:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.