A legrégibb tésztafélék közé tartozik. Ezeket az édes lepényeket tájegységenként másképpen nevezi a népi konyha:
csiripiszli, édesmálé, köttes, szaladós.
Hozzávalók 5 személyre:
• 50 dkg búzaszem
• 50 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
• 3 dl víz
Elkészítése igen egyszerű:
• a negyedik napja csíráztatott gabonát (ekkor legnagyobb a vitamintartalma) összetörjük vagy ledaráljuk.
• A levét kinyomkodjuk.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.