A vágott virágok művészi szépségüket és frissességüket hosszú időn át megőrizhetik, ha megfelelően ápoljuk őket.
Fontos már a virágok levágásakor is: a vágás lehetőleg ferde legyen, hogy a szár nagyobb felületen szívja fel a vizet. Az ág alatti leveleket távolítsuk el a vízbe kerülő részről, kivéve a rózsák tüskéit.
A legjobb, ha virágokat meleg, körülbelül 35-40 Celsius fokos vízbe helyezzük. Viszont, a hagymás növények, mint a nárcisz, tulipán és kardvirág, jobban érzik magukat hűvösebb vízben.
Amikor a vázába vizet töltünk, egy liter meleg vízben feloldhatunk 3 evőkanál kristálycukrot és 2 evőkanál ecetet. A virágok szárának körülbelül 7-10 centiméterrel kell a vízben lógnia. Emellett fontos legalább 2-3 naponta cserélni a vizet.
Néhányan a sima vízhez szénsavas üdítőt raknak - mintegy negyed pohár üdítő egy liter csapvízhez.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.