Az alábbi fokhagymakúra a meghűléses időszakban erősíti immunrendszerünket, és emellett az ereinket is tisztítja. A hagyományos fokhagyma-kivonattal szembe ez citromot is tartalmaz, ami felerősíti hatást.
Az adagolása is eltér a hagyományos módtól.

A cseppeket mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve, sohasem töményen, hogy elkerüljük a gyomorirritációt.

Hozzávalók:

35 dkg fokhagyma
5 alaposan megmosott biocitrom (fontos hogy bio legyen, mert a héját is használni fogjuk)
1 csomag friss petrezselyemzöld
3 dl 96%-os gyógyszertárakban kapható etil alkohol.
egy jól záródóbefőttesüveg

Elkészítés:

A megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, hozzáadunk megmosott és négy félbevágott citromot, a 1 csomag petrezselyem zöldet apróra vágjuk, majd felöntjük az alkohollal és 10 napig érleljük jól lezárt üvegben.
Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük.
10 nap múlva egy tiszta ruha vagy gézlap segítségével leszűrjük és az így nyert tömény, ragacsos kivonat maga a fokhagyma tinktúra.

Adagolás:

A cseppet naponta háromszor, egyre növekvő adagban kell beszedni, az alábbi táblázat alapján: