A rovarok jelenleg mintegy 2 milliárd ember mindennapi étrendjének részét képezik. Más térségekben azonban kihívást jelent a rovaralapú ételek elfogadása. A legkedveltebb rovarok közé tartoznak a tücskök, amelyek kiválóan alkalmazhatók fenntartható táplálékforrásként.
A tücsköknek jelentős előnye van más fehérjeforrásoknál, mint például a csirke, sertés vagy szarvasmarha, szén-dioxid-kibocsátásuk rendkívül alacsony a kilogrammonkénti ehető fehérjére vetítve. Egyszerűen fogalmazva, a tücskök hatékonyabban alakítják át az elfogyasztott élelmet testtömeggé.
A tücskök 80%-a ehető. A rovarok tenyésztése háromszor kevesebb vizet igényel, mint például a szarvasmarha tenyésztése.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.