A pitypangméz valójában nem méz, hanem egy édes szirup, melynek utánozhatatlan ízét a ragyogó sárga virágfejek adják. Ez a hamis méz egész éven készíthető, de a tavaszi első virágok különlegesen zamatossá teszik. 

A recepthez gyűjtsünk minnél több pitypangvirágot. Ha nem a saját kertünben szedjük, akkor ügyeljünk rá, hogy ne legyen permetszeres vagy vegyszeres, és a lehető legtávolabb legyen a lelőheéy a forgalmas utaktól.

Így készül a pitypangméz

Hozzávalók:

250 virágfej

1 karikára vágott citrom héjastól

1 kg cukor

Távolítsuk el a pitypangokról a zold részeket és a virágkelyhet is. A recepthez csak a szirmokra van szükségünk. Alaposan mossuk meg, A lejobb ha 10 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy ha vannak benne esetleg bogara, azok is kiázzanak. 

1 liter vízben lassú tűzön főzzünk 1 órán át a szirmokat.. Tegyünk bele egy a hámozott karikára vágott citromot is. Szűrjük le úgy, hogy a virágokat jól nyomkodjuk ki.