A pitypangméz valójában nem méz, hanem egy édes szirup, melynek utánozhatatlan ízét a ragyogó sárga virágfejek adják. Ez a hamis méz egész éven készíthető, de a tavaszi első virágok különlegesen zamatossá teszik.
A recepthez gyűjtsünk minnél több pitypangvirágot. Ha nem a saját kertünben szedjük, akkor ügyeljünk rá, hogy ne legyen permetszeres vagy vegyszeres, és a lehető legtávolabb legyen a lelőheéy a forgalmas utaktól.
Így készül a pitypangméz
Hozzávalók:
250 virágfej
1 karikára vágott citrom héjastól
1 kg cukor
Távolítsuk el a pitypangokról a zold részeket és a virágkelyhet is. A recepthez csak a szirmokra van szükségünk. Alaposan mossuk meg, A lejobb ha 10 percre hideg vízbe áztatjuk, hogy ha vannak benne esetleg bogara, azok is kiázzanak.
1 liter vízben lassú tűzön főzzünk 1 órán át a szirmokat.. Tegyünk bele egy a hámozott karikára vágott citromot is. Szűrjük le úgy, hogy a virágokat jól nyomkodjuk ki.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.