Becslések szerint a világ rákos megbetegedésének közel 20% -a a helytelen táplálkozásnak, a mozgásszegény életmódnak, a súlygyarapodásnak, és a felesleges alkoholfogyasztásnak köszönhető.

Azonban, mint sok más betegség, a rák is megelőzhető. Tehát, ha ezekre odafigyelsz, nagyban csökkentheted a rák kialakulásának kockázatát:

  • Egészséges étrend   
  • Leszokni a dohányzásról;
  • Rendszeres testmozgás;
  • Egészséges testsúly.

ITT a lista a 8 ÉLELMISZERRŐL, amelyek növelik a rák kialakulásának kockázatát:

1.   Mesterséges cukros ételek

A finomított cukorban gazdag élelmiszerek és a mesterséges fruktóz-édesítőszerek, például a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup túlzott fogyasztása számos egészségügyi problémát idéz elő. Ezek az ételek növelik az inzulin szintjét és fokozzák a ráksejtek növekedését. Próbáld meg ezeket természetes alternatívákkal helyettesíteni, mint a nyers méz vagy a stevia.

2.   Vörös húsok és húskészítmények

A feldolgozott húsok, mint a sonka, a kolbász és a szalonna, tele van káros tartósítószerekkel és sóval. A kutatók azt találták, hogy a feldolgozott hús túlzott fogyasztása vastagbélrákkal van összefüggésben.

3.   Füstölt és pácolt ételek

A füstölt húsokban a füstölési folyamata során számos mérgező összetevő keletkezik, míg a pácolt ételek magas nitrát tartalmúak, amelyek nitrozo vegyületekké alakulnak át, ami a rák kockázatát növeli.