Ez a legtáplálóbb hüvelyes, egyre többen kezdik termeszteni újra!
Ez a legtáplálóbb hüvelyes, egyre többen kezdik termeszteni újra!A zsenge termés íze édes mint a borsó, szárítva akár lisztet is készíthetünk belőle.
7 / 7 db bejegyzés — 1. oldal
Ez a legtáplálóbb hüvelyes, egyre többen kezdik termeszteni újra!A zsenge termés íze édes mint a borsó, szárítva akár lisztet is készíthetünk belőle.
A babérlevelet ősidők óta előszeretettel használják különféle ételek ízesítéséhez. Az elsősorban a Földközi -tenger vidékén, az Atlanti-óceán mediterrán részein és a Kis-Ázsiában vadon termő cserje- vagy kis fává fejlődött növény- lándzsa alakú, fényesen matt levele meglepően sok jótékony, gyógyító anyagot tartalmaz.
Ez a levél megszabadíthat a fejfájástól, a memória zavartól és a visszerektől is!Akkor igazán hatásos, ha így készíted el! Ez a levél tehát egy sokoldalú lehet azok számára, akik memória zavarral, visszérrel vagy fejfájással küzdenek, és segíthet nekik a megfelelő információk és tanácsok megtalálásában a problémáik kezeléséhez.
A mungóbab (Vigna radiata) az egyik legősibb, mégis méltatlanul mellőzött hüvelyes növény Magyarországon. Ez a kis zöld bab nemcsak kiváló fehérjeforrás, hanem rendkívül könnyen emészthető, sokoldalúan felhasználható, és számos egészségügyi előnnyel rendelkezik.
A babérlevél nem csak fűszerként értékes - a belőle készült olaj számos gyógyhatással rendelkezik és a természetes házi gyógyászat egyik alapvető kelléke lehet.
Van, aki imádja, de akad olyan is, aki meg se hajlandó kóstolni. Nálunk és talán egész Európában még igen keveset hallani róla, pedig más földrészeken előszeretettel fogyasztják nem csak íze, hanem jótékony hatásai miatt is.
Hol nem nézhetsz éjjel tükörbe és hol nem mindegy, melyik lábbal lépsz kutyagumiba?