Már az egészen kis kertekben is találhatunk általában néhány tő málnát. Az egészséges és finom gyümölcs nagyon hamar szaporodik, de gondoskodni kell róla, ha szép termést szeretnénk.

Nagyon sok vitamint és tápanyagot tartalmaz, és igazán üdítő egy meleg nyári napon. Kellemes turmix, shake, krémleves és lekvár is készíthető belőle, de a legegészségesebb, ha nyersen fogyasztjuk. Azért, hogy egészséges termésünk legyen, fontos megelőzni a problémák kialakulását.

Az első és legfontosabb munkálat kora tavasszal történik, amikor még a málna nem rügyezik. Ilyenkor le kell mosni a vesszőket tetőtől-talpig egy 70-80 fokos vízfürdővel. Vigyázzunk, hogy a víz minden részét érje, a tetejétől egészen le a tövéig. Ha a föld még egy kicsit fagyott, a gyökerek biztosan nem fognak kárt szenvedni. Ezzel a módszerrel nem csak a málnát, de az egrest és a ribizlit is lekezelhetjük.