A magok értékes összetevőket rejtenek

A grépfrútmag kivételesen gazdag bioaktív vegyületekben. Természetes antioxidánsokat, flavonoidokat és az úgynevezett naringin vegyületet tartalmazza, amely erős antimikrobiális hatással rendelkezik. A magokból készült kivonat C-vitaminban is gazdag. A benne található polifenolok és bioflavonoidok erősítik az immunrendszert és támogatják a szervezet méregtelenítő folyamatait.

Kivonat készítése otthon

A házi grépfrútmag kivonat készítése időigényes, de megéri. A tiszta, megszárított magokat finomra őröljük, majd glicerinben vagy alkoholban áztatjuk két hétig. A folyamat során naponta felrázzuk a keveréket. Végül szűrjük le és sötét üvegben, hűvös helyen tároljuk - így akár hat hónapig is eltartható.

Természetes fertőtlenítő

A grépfrútmag kivonat kiváló természetes fertőtlenítő. Néhány csepp vízzel hígítva alkalmas felületek, vágódeszkák, fürdőszobai kellékek tisztítására. Különösen hatékony penész ellen. A háztartási tisztítószerekhez adva fokozza azok hatékonyságát és természetes fertőtlenítő hatást biztosít.