Nagyon ízletes majonéz és jó kiegészítője a sülteknek, salátáknak, szendvicseknek és önteteknek.
Hozzávalók: (220 g majonézhez)
- 80 ml hideg tej
- 180 ml olaj
- ¾ kanál citromlé
- 1 cikk fokhagyma
- 1/3 kanál őrölt fehér bors
- só
A turmixgépben a tejet összekeverjük a citromlével, a borssal és a fokhagymával. Mixeljük a keveréket maximális sebességgel kb. 30 másodpercig. Ez után lassan hozzáadjuk az olajat, elején csak cseppenként, majd vékony sugárban, mind addig, míg a kívánt állagot elérjük. Végül ízesítjük sóval és akár egy hétig is tárolhatjuk a hűtőben.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- A majonéz nem csak a salátára jó! Nézd meg mennyi mindenre tudod még felhasználni!
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.