A cseresznye az egyik legkedveltebb kora nyári gyümölcs. És nemcsak finom, de vitamin és ásványi anyag tartalma is kiemelkedően magas.


A cseresznye szára azonban rendszerint a szemétbe kerül, mert nagyon kevesen tudják, hogy hatékony egészségvédő teát lehet belőle készíteni.
A cseresznyeszár tea enyhíti a reumás tüneteket, a hólyaghurutot, de megfázás, makacs köhögés ellen is kiváló. Az orvosok is kifejezetten ajánlják a cseresznyeszárából készült tea fogyasztását a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, de akiknek az emésztésükkel van gond, azok is alkalmazhatják. Székrekedés ellen is bevethető, hiszen csak egy kicsit erősebb főzetet kell készíteni, és éhgyomorra elkortyolni.
A cseresznyeszár tea méregtelenít, segít eltüntetni a kellemetlen narancsbőrt, sőt a zsírpárnáktól is könnyebben megszabadulhatunk, ha fogyókúránk kiegészítéseként naponta 3 csészényi teát fogyasztunk.
A cseresznyeszárakat gyűjtsük össze, ne mossuk meg, sötét helyes szárítsuk meg, majd kissé törjük össze. Szellős helyen papír vagy vászontasakokban tároljuk.