Hozzávalók 4-6 személyre:
- 1 közepes fej lilakáposzta
- 3-4 nagyobb sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 evőkanál étolaj, vagy olvasztott vaj, vagy kókuszzsír
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál barnacukor
- 4 evőkanál virágméz
- 5 dkg aprított mogyoró
- 1 kávéskanál só
- csipetnyi bors
A káposztának vágjuk ki a torzsáját, majd vágjuk vékony csíkokra. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn, vagy zöldségaprítón reszeljük le. Egy nagyobb tálban keverjük össze a sóval, majd tegyük félre. A hagymát vágjuk karikára és enyhén dinszteljük meg a zsiradékon egy nagyobb edényben, majd szórjuk rá a cukrot és enyhén pirítsuk össze, amíg a cukor karamellizálódni kezd. Ekkor öntsük hozzá a bort, keverjük el, majd tegyük hozzá az a répát és a káposztát. Fedő alatt pároljuk pár percig, nem kell puhára főzni. Ezután vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a mézet és a borsot, és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk a bort kicsit elpárologni.
Tálalás előtt adjuk hozzá az apróra vágott mogyorót, de akár újhagymával is megvadíthatjuk. A saláta 100 grammja mindössze 90 kalóriát tartalmaz, ezért a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.