Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 3-4 nagyobb sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál étolaj, vagy olvasztott vaj, vagy kókuszzsír
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 4 evőkanál virágméz
  • 5 dkg aprított mogyoró
  • 1 kávéskanál só
  • csipetnyi bors


A káposztának vágjuk ki a torzsáját, majd vágjuk vékony csíkokra. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn, vagy zöldségaprítón reszeljük le. Egy nagyobb tálban keverjük össze a sóval, majd tegyük félre. A hagymát vágjuk karikára és enyhén dinszteljük meg a zsiradékon egy nagyobb edényben, majd szórjuk rá a cukrot és enyhén pirítsuk össze, amíg a cukor karamellizálódni kezd. Ekkor öntsük hozzá a bort, keverjük el, majd tegyük hozzá az a répát és a káposztát. Fedő alatt pároljuk pár percig, nem kell puhára főzni. Ezután vegyük le a fedőt, adjuk hozzá a mézet és a borsot, és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk a bort kicsit elpárologni.
Tálalás előtt adjuk hozzá az apróra vágott mogyorót, de akár újhagymával is megvadíthatjuk. A saláta 100 grammja mindössze 90 kalóriát tartalmaz, ezért a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető.