Az alábbiakban megtudhatod, hogyan élesíthetsz kést egy tányér segítségével, és miért jó, ha durva sóba teszed a fokhagymákat. Olyan konyhai trükköket mutatunk, amelyeket mindenképp el kell sajátítanod!

Tűzhely tisztítása sóval

Ha nem akarod a környezetedet szennyezni, a vegyszerekkel teli tisztítószer helyett inkább használj sót a tűzhely tisztítására. Bármilyen makacs szennyeződéstől megszabadít, és ráadásul teljesen környezetbarát. Enyhén nedvesítsd be a piszkos felületet, majd jó vastagon szórd be durva sóval. Hagyd egy kis ideig állni, majd egy szivaccsal dörzsöld át.

Kés élezése egy tányérral

Ha nincs otthon késfenő szerszámod, akkor sem kell életlen késeket használnod. Fogj egy porcelán tányért, fordítsd fel, majd az aljának a belső, kiemelkedő peremén egy párszor határozott mozdulattal húzd végig a kés élét.