1. Csilipaprika
Az erősen csípős paprikákat nem szabad a mikróba tenni, mivel a csípős ízhatásért felelős kapszaicin, a melegedésre elpárolog, így aki kinyitja a mikró ajtaját, csípős, égető érzést keltő gőzzel találkozhat, ami akár komolyabb sérüléseket is okozhat.
2. Brokkoli
Könnyű megmelegíteni a brokkolit a mikróba, de értelmetlen, mivel a tápanyagainak a 97 százaléka elpárolog. A brokkolit egészségesebb párolva fogyasztani.
3. Burgonya
Nyers burgonyát lehet sütni mikróban, viszont a már elkészített burgonyát azért nem érdemes újra mikróban felmelegíteni, mivel egy bizonyos baktériumot tartalmazhat, amely emésztési gondokat idézhet elő.
4. Csirkehús
A csirkehúsban lévő kórokozók többsége főzés hatására elpusztul, de a mikrohullámok hatására nem semmisülnek meg, így értelmetlen mikróban csirkét sütni. A már megkészített csirkét sem érdemes mikróban újra felmelegíteni, mert így megváltoznak a benne lévő fehérje-összetevők, könnyen gyomorrontást okozhat.
5. Gomba
Az elkészített gombákat, ha azok kihűltek, és senki sem szeretné elfogyasztani, ki kell dobni, mivel az újramelegítés során megváltoznak az összetevők és gyomorgondokat idézhetnek elő.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- 6. Tojás
- 7. Fagyasztott gyümölcsök
- 8. Feldolgozott húskészítmények
- 9. Kenyér
- 10. Leveles zöldségek
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.