Teljesen természetes összetevőket tartalmaz, és nagy hatóerővel javít az egészségi állapotunkon, erősíti az immunrendszert.

Csupán almaecetre, fokhagymára, és mézre lesz szükség a csodálatos szirup elkészítéséhez. 

Mire jó a fokhagyma szirup?

  • erősíti az immunrendszert
  • csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet

  • enyhíti az ízületi gyulladásokat, a megfázást, a fertőzéses tüneteket, és a köszvényt is.

Hozzávalók:

  • 8 fej meghámozott és összezúzott fokhagyma
  • 200 ml almaecet
  • 200 ml méz

Elkészítés:

Az összezúzott fokhagymát tegyük egy kis edénybe, majd fokozatosan keverjük hozzá előbb a mézet, aztán az almaecetet. Ne vágjuk fel késsel, csak a kés oldalával roppantsuk össze a gerezdeket! Fontos, hogy siettünk kell miután a fokhagymát összezúztuk, mert a fokhagyma hatóanyagainak egy része aprítás után gyorsan elillan, ezért a lehető leghamarabb keverjük össze a mézzel és az ecettel. Mikor jól összekevertük, tegyük egy jól záródó üvegedénybe a hűtőbe, és 5 nap múlva kész is a szirup. Míg elkészül, minden nap kevergessünk rajta egy keveset.