Kiváló antioxidáns forrás

 Illata és zamata mellett antioxidánsokban gazdag, támogatja az immunrendszert és a szív egészségét, emellett segít a bőr és látás védelmében is.

Nem kell aggódni a cukortartalma miatt

 Az egyszerű cukrokat tartalmazó narancs alacsony glikémiás indexe miatt ideális választás lehet szénhidrátbevitel szempontjából. Mérsékelt fogyasztása esetén nem okoz inzulinproblémákat, és nem kell aggódnunk a magas vércukorszint vagy az elhízás miatt sem.

Lúgosít

A narancs savanykás íze lúgosító hatással van a testre, segítve ezzel a test pH-egyensúlyának fenntartását. A gyümölcsben található lúgos ásványi anyagok révén a test sav-bázis egyensúlya megőrizhető.

Vesekő ellen is védhet

Narancslevet rendszeresen fogyasztva csökkenthetjük a vesekő kialakulásának esélyét és elősegíthetjük a vese egészségét. Fontos azonban kerülni a magas cukortartalmú italokat, és inkább frissen facsarni a narancsot.