1. Kerüld a cukrot

Kerüld a cukrot, amennyire csak lehetséges, és ragaszkodj az alacsonyabb szénhidráttartalmú étrendhez. Ha teheted, ne fogyassz feldolgozott cukrokat és magas keményítőtartalmú ételeket, mint a burgonya, a rizs, és a magas cukortartalmú gyümölcsök.
A zöldségekből is válaszd inkább az alacsony keményítőtartalmúakat: brokkolit, karfiolt, kelkáposztát, zellert, spárgát, fokhagymát, hagymát, gombát, uborkát.
Ha teheted, fogyassz fűvel táplált és bio állati termékeket és sok egészséges zsírt (avokádó, olívabogyó, olívaolaj, kókuszolaj). Ugyanis stabilizálják a vércukorszintet, és javítják az immunrendszer egészségét.

2. Fogyassz C-vitaminban gazdag ételeket

Egyél alacsony cukortartalmú, teljes értékű C-vitamint, például paprikát, brokkolit, citromot, lime-ot és zöld leveles zöldségeket, hogy fenntartsd a szervezet megfelelő C-vitamin szintjét. Ezeket az élelmiszereket a legtöbb étkezésnek tartalmaznia kell. Érdemes meleg citromos vizet is inni, amely nemcsak a szükséges C-vitamint biztosítja, hanem az egészséges emésztést is remekül támogatja.
Illessz kvercetinben gazdag élelmiszereket (hagyma, bodza, áfonya, paprika, kelkáposzta) is az étrendedbe. A kvercetin egy bioflavonoid, amely a C-vitaminnal együttműködve támogatja az immunrendszert.

3. Egészítsd ki a természetes C-vitamin bevitelt

A C-vitamin antihisztaminként fontos összetevője a sérült szövetekre adott gyulladásos válaszok szabályozásának. Segít a fertőzésekre és allergiákra adott hipergyulladásos reakciók szabályozásában is.
Ezért érdemes a természetes, élelmiszerrel történő C-vitamin bevitelt kiegészíteni (főleg azokban az évszakokban, amikor helyben nem terem meg a C-vitaminban gazdag zöldség és gyümölcs). A választásnál a legfontosabb szempont, hogy a kiegészítésképpen fogyasztott C-vitamin természetes eredetű legyen, és szerves formában jusson a szervezetbe. Különben nagyon csekély mértékben hasznosul. Erre a célra tökéletesen megfelelnek a myCosmofood gyümölcs- és zöldségkristály keverékei, amelyek a kíméletesen feldolgozott zöldségek és gyümölcsök valamennyi összetevőjét szerves formában tartalmazzák.
További előnyük, hogy a C-vitamin mellett citrus bioflavonoidokat, és P-vitamint (rutin) is tartalmaznak, melyek kombinációja egyedülállóan javítja az immunitást, támogatja a mellékvese egészségét, és ez a szinergia segít a hajszálerek áteresztőképességének javításában is, így több oxigén jut a sejtekhez.