A burgonyás módszer
Ez a régi, bevált módszer azon alapul, hogy a nyers burgonya képes megkötni a felesleges sót. Egy meghámozott, egész burgonyát tegyünk a túlsózott ételbe (ha nagyon sós, lehet kettőt is), főzzük meg benne, majd távolítsuk el. A burgonya sejtszerkezete magába szívja a só egy részét, így csökkentve az étel sótartalmát.
Savas egyensúly
A savas összetevők hozzáadása nem csak eltereli a figyelmet a sós ízről, de kémiailag is befolyásolja az étel ízérzékelését. Egy kevés citromlé, almaecet vagy fehérborecet segíthet helyreállítani az ízek egyensúlyát. Ez a módszer különösen jól működik leveseknél és pörköltöknél.
Egy kis tej
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Az étel szaporítása
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.