A hagyma, a paprika és a paradicsom mellett a negyedik fő hozzávaló nem más mint a patisszon, más néven csillagtök, aminek szintén most van a szezonja. A patisszont helyettesítheted cukkinivel vagy hagyományos főzőtökkel is, az íze mindenhogy remek lesz. Mennyiséget most szándékosan nem adunk meg, hiszen ez az a hagyományos magyar étel, amit mindenki a saját ízlése szerint készíthet el.
Elkészítés:
- Vágd csíkokra a hagymát és pirítsd üvegesre.
- Karikázd fel a paprikákat és dobd a hagymához, hadd puhuljon 15-20 percet.
- Míg levet ereszt a paprika, felezd meg a csillagtököt és pucold le a héját. Kanalazd ki a magjait, majd vágd szeletekre. Ha főzőtököt használsz, szintén így járj el, de ha cukkinit, akkor azt csak a paradicsommal együtt add hozzá
- A tök össze fog esni a főzés során, levet is fog engedni, ezért csak kevés vízzel öntsd fel.
- Míg egy kicsit összeesik a patisszon, vágd a paradicsomokat gerezdekre, majd tedd félre.
- Lecsó befőtt
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.