A hagyma, a paprika és a paradicsom mellett a negyedik fő hozzávaló nem más mint a patisszon, más néven csillagtök, aminek szintén most van a szezonja. A patisszont helyettesítheted cukkinivel vagy hagyományos főzőtökkel is, az íze mindenhogy remek lesz. Mennyiséget most szándékosan nem adunk meg, hiszen ez az a hagyományos magyar étel, amit mindenki a saját ízlése szerint készíthet el.

Elkészítés:

  • Vágd csíkokra a hagymát és pirítsd üvegesre.
  • Karikázd fel a paprikákat és dobd a hagymához, hadd puhuljon 15-20 percet.
  • Míg levet ereszt a paprika, felezd meg a csillagtököt és pucold le a héját. Kanalazd ki a magjait, majd vágd szeletekre. Ha főzőtököt használsz, szintén így járj el, de ha cukkinit, akkor azt csak a paradicsommal együtt add hozzá
  • A tök össze fog esni a főzés során, levet is fog engedni, ezért csak kevés vízzel öntsd fel.
  • Míg egy kicsit összeesik a patisszon, vágd a paradicsomokat gerezdekre, majd tedd félre.