Nézzük, milyen pozitív hatással van a kocsonya fogyasztása az egészségünkre.
A C-vitamin segíti az aminosavak hatékony hasznosulását a kocsonya fogyasztásakor. Ezért érdemes néhány csepp citromlevet ráönteni, vagy petrezselymet, esetleg paprikát tenni rá.
A C-vitamin nemcsak segíti a kollagén felszívódását, hanem serkenti is a termelését, ami kulcsfontosságú a porcok, kötőszövetek regenerálódásában és a bőr rugalmasságának visszaadásában.
Minél hosszabb ideig főzzük a kocsonyát, annál magasabb lesz a kollagéntartalma. Időigényes folyamat, de a hosszú főzés segít kivonni a zselésítő anyagokat a csontokból, bőrből és húsból.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.