Hagyma
A szulfidtartalma, amely erős ízéért is felelős, antibiotikus hatású. Megöli a szuvasodást okozó baktériumokat, ezenkívül védi a fogínyt a durva, sejtromboló szabadgyökök ellen. Fogyasszunk naponta nyers hagymát. A szaga közömbösítésére pedig rágcsáljunk mentalevelet, vagy petrezselymet.
Zellerszár, sárgarépa, zöldpaprika, karalábé
A rágás alaposan masszírozza a fog legrejtettebb részeit és a fogínyt. Közben fokozódik a nyálképződés, ami hatástalanítja a szuvasodást előidéző baktériumokat. A zellerszárban A- és E-vitamin található, amely mozgósítja az immunerőket a szájban is.
Zöldtea
Magas csersavtartalmának köszönhetően a zöldtea akadályozza a fogkő kialakulását és megöli a szuvasodást okozó baktériumot, fluoridtartalma pedig ellenállóbbá teszi a fogzománcot. Napi két-három csésze zöldtea, cukor nélkül mindenkinek ajánlott. Még szájöblögetőnek is kiváló, ilyenkor még erősebben kifejti a fogápoló hatását.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- Mazsola
- Kivi
- Szezámmag
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.