Hagyma

A szulfidtartalma, amely erős ízéért is felelős, antibiotikus hatású. Megöli a szuvasodást okozó baktériumokat, ezenkívül védi a fogínyt a durva, sejtromboló szabadgyökök ellen. Fogyasszunk naponta nyers hagymát. A szaga közömbösítésére pedig rágcsáljunk mentalevelet, vagy petrezselymet.

Zellerszár, sárgarépa, zöldpaprika, karalábé

A rágás alaposan masszírozza a fog legrejtettebb részeit és a fogínyt. Közben fokozódik a nyálképződés, ami hatástalanítja a szuvasodást előidéző baktériumokat. A zellerszárban A- és E-vitamin található, amely mozgósítja az immunerőket a szájban is.

Zöldtea

Magas csersavtartalmának köszönhetően a zöldtea akadályozza a fogkő kialakulását és megöli a szuvasodást okozó baktériumot, fluoridtartalma pedig ellenállóbbá teszi a fogzománcot. Napi két-három csésze zöldtea, cukor nélkül mindenkinek ajánlott. Még szájöblögetőnek is kiváló, ilyenkor még erősebben kifejti a fogápoló hatását.