A zöldségimádók kreatív emberek, mert minden kis helyet, cserepet kihasználnak, hogy kedvenc fűszernövényeiket, leveles és gyökeres zöldségeiket maguk termelhessék meg, figyelve amint azok növekednek, fejlődnek, és beérnek.

Ezek a zöldségek mindig képesek megújulni, kihajtani, ezért megéri foglalkozni velük!

1. Újhagyma

Vásároljunk egy-két csomó újhagymát, de ne együk meg a gyökér részt, hanem csak a szárát. Ezt tegyük bele egy pohár vízbe, tartsuk napos helyen, és pár nap alatt gyökeret fog ereszteni a hagyma, amit majd ki lehet ültetni.

2. Fokhagyma

Ha télen megkívánjuk a friss fokhagymaszárat, egy kis cserép földbe szúrjunk el pár cikket, majd pár nap múlva ki fog hajtani.

3. Kínai kel

Ha meghagyjuk a káposzta szárát, és vízbe rakjuk, szobahőmérsékleten egy-két hét alatt leveleket fog hajtani. Fontos azonban, hogy időnként cseréljük ki a vizet.

4. Sárgarépa

Ha úgy is levágjuk a répa végét, ne dobjuk ki, inkább tegyük egy vízzel feltöltött tálba, és nézzük, ahogyan leveleket bontanak.