A növény minden része ehető:
Az áréri japánkeserűfű az őshazájában mindennapos táplálék, tehát nem gyomként tartják számon.
Fiatal hajtásai tavasszal ehetők főzve, mint a spárga. Savanykás ízük miatt felhasználhatók rebar-bara helyett is: süteményben, gyümölcslevesben, lekvárban. A második világháborús csapatok a növény levelét dohány helyett használták.
Az idősebb hajtások és hajtásvégek is megfőzhetők, enyhébb rebarbarára emlékeztetők. Japánban helyenként fiatal, zsenge „mandulaízű” szárát fogyasztják nassolnivalóként.
Magja nyersen vagy főzve ehető, bár nem túl szapora, hiszen elég apró. Lisztté őrölve levest lehet vele sűríteni és ízesíteni.
A zsenge gyökerek főzve, salátába kiválóak.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- A legnagyobb érv a japánkeserűfű mellett:
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.