A nyírfanedv egy évben egyszer gyűjthető, és mindössze 3 hét áll rendelkezésre a csapolásra és a palackozására. A nyNyírfanedv, a nyírfa gyökeréből, az ágak felé áramló, tápanyagokban gazdag esszencia, a nyírfa vére. A nyírfanedv emberi beavatkozás nélkül, a természet által jön létre, kiemelkedően értékes biológiai szempontból. A nyírfanedv színtelen folyadék. Íze hasonlít a friss víz ízéhez, egy kis édeskés mellékízzel, valamint a fa aromájával.

A gyógyító nyírfanedv tulajdonságaiból, sajátosságaiból eredően természete, fertőzés gátló hatású. Baktériumölő hatásának köszönhetően sérülések, sebek, bőrirritációk gyógyítására külsőleg-belsőleg egyaránt alkalmazható. A sejteket jelentősen erősítő és kiegyensúlyozó képességgel bír, amely a kiemelkedő mennyiségű szerves elemekre vezethető vissza. Felveszi a harcot a szervezetben található méreganyagokkal szemben. Az erős savakat semlegesíti, mérgező hatásukat közömbösíti, megteremti a sav-bázis egyensúlyt, támogatja a tápanyagok beépítését, serkenti az enzimek működését. Kiemelkedően magas a nátrium, a kálium, a kalcium és a magnézium tartalma.