1) Fogyasszunk minél több friss, élő, természetes ételt! Eredeti állapotához képest minél több átalakításon megy keresztül a táplálék, annál értéktelenebbé (és károsabbá) válik.

2) Étrendünk legalább felét tegyék ki a nyersen fogyasztott gyümölcs- és zöldségfélék!

3) Hőkezelt ételek mellé mindig együnk élő, nyers ételeket is!

4) Fogyasszunk sok folyadékot! Tiszta víz, forrásvíz, szénsavmentes ásványvíz, gyógyteák, gyümölcslé, zöldséglé jöhet szóba. Napi 1,5–2 liter lenne optimális. (Kerülendő viszont a feketekávé, a fekete tea, az alkohol és a szénsavas italok!)

5) Lassan, nyugodtan étkezzünk! Minden egyes falatot alaposan rágjunk meg! Idegesen, feszülten ne üljünk az asztalhoz! A kellemes, lágy zene, a gyertyafény segíti a nyugodt étkezést. Evés közben ne olvassunk, ne nézzünk tévét!

6) Nem szabad degeszre tömni magunkat! Aki rendszeresen „pukkadásig” teleeszi magát, az megterheli az emésztőrendszerét. A tökéletes emésztéshez a félig telt gyomor az ideális.

7) Ügyeljünk a rendszeres széklet meglétére! Ahány főétkezés, annyi alkalommal kell székletnek is lennie! A rendszeres széklelet elősegíti a megfelelő folyadék és rost bevitel, valamint a rendszeres mozgás. A székrekedés megszüntetésére az előbbieken felül ajánlott reggel éhgyomorra áztatott aszalt gyümölcsök vagy lenmagtea fogyasztása.