A tojás főzése során a meszes héjból értékes ásványi anyagok oldódnak ki, ráadásul, ha ezt használod, a csapvízben található klórtól is megkímélheted a növényeidet, mert az főzés közben elpárolog. Minden esetben csak natúr, tehát só és ecet nélküli, kihűlt főzőlevet használj!
Miért jó?
A tojás héjában rengeteg kalcium van és a főzés során ennek a kalciumnak egy része kioldódik a főzővízbe, a zöld barátaink pedig ezt nagyon is szeretik. Az ásványi anyag a föld pH-jának egyensúlyát is fenntartja, a növény több tápanyagot képes felszívni és gyorsabban tud majd növekedni.
Olvass tovább!
A teljes cikk elolvasásához online előfizetés szükséges.
Miről szól még a cikk:
- A tojáshéj is jó szolgálatot tesz
- Élősködők ellen
Most rendkívűli kedvezménnyel, ide kattintva Előfizetek
Az egy éves előfizetés a digitális Zöld Újságra csak 990!
Mit tartalmaz az előfizetés?
- A havonta megjelenő digitális Zöld Újság magazint 12 hónapont keresztül.
- Zöld Újság digitális lapszámainak archívumát.
- Hozzáférést a kiemelt cikkekhez.
- Heti egy hirlevelet.
- Partnereink által felajánlott exkluzív kedvezményeket, kuponokat.
Már előfizető vagyok, bejelentkezem.